Pro-Vida

Van kabbelend beekje naar nanobubbles bij Corné Stouten

Groentenieuws | 23 november 2020

Tholen - In het Zeeuwse Oosterland teelt Corné Stouten op 21.000 m² komkommers. Hij gelooft in de kracht van de plant. Dit onderwerp komt dagelijks bij hem terug. Zolang een plant weerbaar genoeg is, kan het veel plagen en ziektes voorkomen.

Het gietwater geniet zijn bijzondere aandacht. Corné meet al jarenlang zo af en toe het zuurstofgehalte van het water. Op dit bedrijf wordt regenwater gebruikt om te gieten. Hij zag dat het zuurstofgehalte dichtbij de unit rond de 100% is. Naarmate de tijd verstreek (in het bijzonder richting de vroege ochtend) en de afstand (door het leidingensysteem) naar de plant vorderde, zakte het zuurstof in het water.

Lees meer...
David De Storme, bedrijfsleider 4Evergreen Terneuzen:

‘Extra zuurstof in water vermindert stress en geeft vitaler gewas’

VAKBLAD ONDER GLAS | 20 augustus 2020

Bij wijze van proef liet paprikakwekerij 4Evergreen vorig jaar augustus een zuurstofgenerator plaatsen die nanobubbeltjes in een dagvoorraad gietwater brengt. Volgens bedrijfsleider David De Storme lijkt het apparaat de claim waar te maken dat het met zuivere zuurstof verrijkte water abiotische stress in het wortelmilieu vermindert en voor een vitaler gewas zorgt. “De zetting verloopt vlotter en het gewas staat er vitaler bij. Dat komt nu ook tot uitdrukking in de opbrengst.”

Lees meer...
Tom Ammerlaan (Themato) over Pro-Vida:

"Geen plantstress meer door zuurstoftekort in water"

Groentenieuws | 27 september 2019

Zuurstof is iets waar niemand buiten kan. Zonder zuurstof zou mens, dier en plant niet kunnen leven. Planten en bloemen in de kas hebben zuurstof nodig bij de wortels. Voldoende zuurstof draagt bij aan de water- en voedingsopname van de wortels waardoor de kwaliteit van de plant beter wordt en de plant zich effectiever kan verdedigen tegen pathogene schimmels. Maarten Kramer, Aquamar: "De ideale manier om extra zuurstof bij de wortels te brengen, is via het irrigatiewater. Probleem in de glastuinbouw is dat er in het bassin wel genoeg zuurstof gemeten wordt in het water, maar bij de druppelaar is het zuurstofgehalte te laag. Bij hogere temperaturen, bijvoorbeeld in de zomer, is het zuurstofgehalte zelfs in het bassin al te laag.”

Lees meer...

Hieronder vindt u een aantal van onze referenties:

 • Interjensen B.V.
  www.interjensen.nl
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Bathpolderweg 33
  4411 RT Rilland

 • MTS Schot-Rutten
  Noordermeerweg 41
  8313 PV Rutten